maalis 252019
Ekotuunari: Kierrätysmateriaalin hankinnan vaivattomuus

Olet huomannut ihanan tuunatun kukkaruukun kuvan somesta ja alat miettiä mistä ihmeestä saat anopilta lahjaksi saadun ruukun päällystämistä varten tarvittavan määrän nappeja. No, nappikaupasta? Vai haluaisitko vaihtoehtoisesti kierrätysnappeja? Toisessa kuvassa näit saman ruukun päällystettynä kirjavilla posliinin palasilla. Silmäilet astiakaappiasi ja toteat, ettei siellä tällä hetkellä ole mosaiikki työhön joutavia astioita. Vai tekeekö mielesi JUURI NYT tehdä kahvipusseista kätevä puunkantoteline ja kotona on vain kaksi kahvipakettia ja nekin täysiä. Tai onko jälleenmyyjäsi tehnyt suuren tilauksen kierrätysdesign esineestäsi ja tarvitset käyttämääsi materiaalia runsaan määrän kerralla.

Meille kierrätysmateriaaleihin hurahtaneille materiaalien metsästys on osa tuunaus-seikkailua. Jos kaapin perältä ei vielä löydy tarvittavaa määrää helmiä amppelin narua varten, monellako kirpparilla pitää käydä penkomassa, että pääsee työn touhuun. Me Ekotuuri-hankkeen ja Talentti-kierrätyksen väen kanssa haluamme tehdä seikkailustasi hieman vaivattomampaa.

Olemme aloittaneet kokeilun, jossa tarjoamme kädentaitajille materiaaleja mielikuvitusta herättelevinä valmiiksi lajiteltuina kokonaisuuksina. Pakattuna löytyy:

helmiä eri materiaaleista, puupalikoita, ompelutarvikkeita, pitsejä, ompelu merkkejä, mosaiikki töihin soveltuvaa posliinia, lankoja, palapelinpaloja, kahvipusseja

Irtovalikoimassa on runsaasti erilaisia:

nappeja, solkia, nyörejä, vetoketjuja, tapettirullia, lampunvarjostimen kehikoita, nahkapaloja, kankaita

Tämän viikoittain päivittyvän valikoiman löydät Talentti kierrätystavaratalosta Kankitieltä.

Ekotuunari hankkeen työtila on samassa rakennuksessa. Jos ole tuunauksesta kiinnostunut jyväskyläläinen työtön työnhakija, toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan toimintaan. Mukaan pääset hyppäämään sinulle sopivana ajankohtana.

Rauna Koivunen, Ekotuunari hankevastaava


Write a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *