loka 252018
Virkeän vireä syystervehdys Ekotuunarista!

Ekotuunari-hankeen toiminta on syksyn tullen päässyt vauhtiin ja meillä on hyvä pöhinä Talentti-hallissa. Ensimmäiset asiakkaat ovat menneet läpi Ekotuunarin lukkaria, jonka mukaan jokainen pääsee tekemään täysin itsenäisen tuotesuunnittelun annetusta materiaalista, osallistuu piensarjan valmistukseen ja dokumentoi työtään. Asiakkaiden kanssa on kartoitettu heidän laaja-alaista osaamistaan, joka on hyvin monipuolista puusepäntaidoista hieronnan ja villiyrttitietouden kautta korjausompeluun. Yhdessä olemme miettineet yksilöiden moninaisten taitojen yhdistämistä työllistymisen mahdollisuutena esim. kevytyrittäjyyden kautta. Hankkeen tavoitteisiin on kirjattu asiakkaiden sisäisen yrittäjyyden herättely, siinä me olemme porukalla onnistuneet!

Tiedotamme mosaiikki- ja joulutuunaus kurssien ajankohdista myöhemmin. Nyt jo on tiedossa Tuunausta mosaiikin avulla -työpaja 20.11. ja 27.11. (Keidas-tila, Kansalaistoiminnankeskus Matara). Ilmoittautumisohjeet tulossa pian!

Ekotuunari-hankkeessa selvitetään myös kädentaitajille, suunnittelijoille ja materiaalien kierrolle tarkoitetun digitaalisen alustan kehittämisen tarpeellisuutta.  Tämän alustan tarkoitus on yhdistää kierrätysmateriaalin ympärille tekijät, suunnittelijat sekä materiaalin toimittajat, ja näin parantaa käsityöläisten työllisyysmahdollisuuksia. Alustan kehitystyö on aloitettu kyselyllä, siihen voit käydä vastaamassa osoitteessa https://bit.ly/2O4KXC8

Toisen roska on toisen aarre!

Ekotuunarin läsnäolo Talentti kierrätyshallissa on saanut aikaan muutosta myymälään kelpaamattoman lahjoitustavaran edelleen kierrättämiseen. Tähän mennessä Ekotuunarin kautta on eteenpäin mennyt yli 700 kiloa materiaalia. Tämä määrä ei vielä ole suuren suuri, mutta kaikki tuo materiaali on pois kaatopaikalta!

Kiitos, kun maltoit lukea hankkeen kuulumisia, niitä löydät lisää Ekotuunari Facebook sivulta!
Annahan kuulua itsestäsi, terkuin

Rauna Koivunen / hankevastaava


Write a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *